Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اصطلاحات و راز و رمزهای دنیای نجوم گاهی به دنیای روزمره هم تسری پیدا می‌کند و در مراودات روزانه از اسامی و پدیده های نجومی در عبارات کنایی و ضرب المثل ها استفاده می شود، عباراتی مانند ستاره‌دار، ستاره هالی و مواردی از این قبیل که در معنای اصلی تعاریف متعددی برای آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از استفاده کنایی پدیدهای نجومی نگاهی تخصصی تر به این پدیدهای نجومی داشتیم تا بیشتر با عملکرد و واقعیت آن آشنا شویم؛ پدیدهایی مانند ستاره دنباله دار هالی که اغلب هم در مواجهه با فردی که دیر به دیر دیده می‌شود، این اصطلاح به کار برده می شود؛ البته معمولا  وجه شبهی میان عبارات کنایی و واقعیت ماجرا وجود دارد.

دنباله دارها چه  ساختاری دارند؟

ستاره‌های دنباله دار اجرام آسمانی متشکل از یخ و غبار هستند که به محض نزدیک شدن به خورشید بخشی از آن‌ها تبخیر شده و به سرعت نواری درخشان و دنباله طولانی برای این اجرام شکل می‌گیرد؛  پهنای هسته ستاره‌های دنباله دار معمولا حدود ۲۰ کیلومتر محاسبه شده است.

دنباله دار‌ها در کمربند کویپر و ابر اورت یافت می‌شوند و طبق رصد‌های انجام شده حدود ۲۰۰میلیون ستاره دنباله دار بین این نواحی ذکر شده وجود دارد و اغلب دنباله دارها دوره های بسیار طولانی ( بیشتر از ۲۰۰ سال ) دارند .

مسیر حرکت ستاره‌های دنباله دار به شکل بیضی است ؛ در حالی که مدار حرکت سیاره‌ها نزدیک به دایره در حال چرخش هستند و همین تفاوت باعث شده تا تاثیر گرانشی دنباله‌دار‌ها در حضیض سریعتر صورت گیرد.

ستاره هالی که هر ۷۶ سال یک بار به دور خورشید نزدیک می‌شود و قابل رصد است، شو میکرد لوی ٩ که در سال ١٩٩۴ با مشتری برخورد کرد و  هال-باپ مه در سال ١٩٩٧ از فاصله ١٩٧ کیلومتری زمین عبورکرده است، از جمله مهم‌ترین و معروف‌ترین ستاره‌های دنباله دار محسوب می‌شوند.

ستاره هالی را بیشتر بشناسیم

ستاره هالی یکی از معروفترین دنبال دار‌های موجود در فضا محسوب می‌شود که هر ۷۶ سال یکبار از کنار خورشید عبور می‌کند و در این زمان قابل رویت است؛ اولین بار ۲۴۰ سال قبل از میلاد این ستاره در چین کشف شده است و ادموند هالی در سال ١٧٠۵ آن را ثبت کرد؛ آخرین بار این ستاره در سال ۱۹۸۶ در آسمان دیده شد بنابراین با توجه به دوره تناوبی که برای این ستاره در نظر گرفته شده و رصد بعدی آن در سال ٢٠۶١ امکان پذیر است.

ستاره هالی تور حدود ۱۵ کیلومتر دارد و ۸۰ درصد از آن را آب یخ زده و ۱۵ درصد را مونوکسیدکربن تشکیل می‌دهد همچنین محققان معتقدند که بسیاری از ستاره‌های دنباله دار از لحاظ ترکیب شیمیایی به ستاره دنباله دار هالی شبیه هستند.

در هنگام رصد این ستاره تصور نمی‌کردند که هسته آن بهینه تیره باشد، اما پس از این رصد دریافتند که ستاره دنباله دار و پوسته تیره‌ای از گرد و غبار پوشیده شده است، اما راه‌هایی در سطح این ستاره وجود دارد که به طرف خورشید می‌گردد و یه داخلی را با توجه به حرارت خورشید ذوب می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۲۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است

رسانه‌ها از آتش سوزی در یک کارخانه در پایتخت آلمان و پوشیده شدن آسمان برلین با دود سمی خبر دادند.

به گزارش مشرق و به نقل از خبرگزاری ریانووستی، بخشی از برلین پایتخت آلمان به دلیل آتش سوزی در یک کارخانه زیر دود سمی پوشیده شده است و شهروندان هشدارهای اضطراری دریافت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، ساعت یک بعد از ظهر به وقت محلی، ساکنان برلین و اطراف آن هشدار اضطراری را از مقامات مربوطه دریافت کردند که به صورت سیگنال صوتی روی تلفن های هوشمند آنها ارسال شد.

در این پیام که در پایگاه خبری اداره دفاع مدنی برلین منتشر شده، آمده است: تجزیه و تحلیل شرایط جوی و جهت وزش بادهای مربوطه نشان می دهد که ابرهای گاز دود از محل آتش سوزی به سمت شمال حرکت خواهند کرد حتی اگر هیچ ابری از دود قابل مشاهده نباشد.

این اداره همچنین نقشه ای را منتشر کرد که نشان دهنده گسترش مورد انتظار دود بود که کل قسمت غربی شهر برلین در آن با رنگ قرمز مشخص شده بود و به ساکنان توصیه می شد از نزدیک شدن به این منطقه اجتناب کنند، پنجره ها و درها را ببندند و سیستم های گرمایشی و تهویه را خاموش کنند.

آتش نشانان برلین نیز عکس هایی از کارخانه "دیل" منتشر می کنند که در منطقه لایشترفلده در حال آتش گرفتن است.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که آتش سوزی در کارگاهی در یک کارخانه معدنی رخ داده است که در آن مواد شیمیایی خطرناک در ساختمان وجود داشته و تلاش برای خاموش کردن آتش از بیرون در حال انجام است.

روزنامه محلی B.Z هم گزارش داد که آتش‌سوزی در کارخانه شرکت دفاعی Diehl که قطعات سیستم دفاع هوایی IRIS-T را در برلین تولید می کند، رخ داده است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رنگین کمان زیبا در آسمان تهران
  • دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است
  • ده روسی: امشب، شب لورکوزن بود و در کل امسال، سال لورکوزن است
  • مأموریت دشوار بلینکن
  • آسمان استان بوشهر بارانی شد
  • وزش باد و باران در آسمانِ یزد
  • آسمان استان بارانی است
  • ببینید | لحظه دیدنی سوخت‌گیری هلیکوپتر در آسمان
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • هری کین: بازی در خانه رئال مادرید دشوار است اما ما به خودمان ایمان داریم