Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:49:08 GMT

هالی بَکستر: شاهد فروریزی انگلیس هستیم

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۵۴۰۱۴

هالی بَکستر: شاهد فروریزی انگلیس هستیم

بَکستر در تارنمای روزنامه ایندیپندنت با اشاره به سفر شش ماهه خبرنگاری خودش به آمریکا و حضور بوریس جانسون در نیویورک برای حضور در نشست مجمع سازمان ملل نوشت:هیچ چیز مثل سفر به آمریکا نمی‌تواند به شما نشان بدهد چقدر سیاست‌های کشور کوچک اروپایی شما بی اهمیت است.

وقتی وارد نیویورک شدم، تازه از سه سال گزارش در مورد برگزیت آزاد شده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در میان اتاق خبر ایستاده بودم که نتایج رفراندوم (برگزیت) اعلام شد و مدت کوتاهی پس از آن، در ساعت چهار صبح در میان باران خودم را به اداره رساندم تا به پیامد انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا بپردازم.

برای من، هردو فاجعه بار بود.  اما برگزیت در سطحی شخصی دردناک بود. خوشحال بودم که وارد آمریکا می‌شوم و خودم را وقف پوشش دادن به سیاست‌های مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ و تعامل‌های حزب دموکراتیک می‌کنم؛ این برایم یک فُرجه بود.

در طول ۹ ماهی که در آمریکا اقامت داشته‌ام، کشورم (انگلیس) دستخوش ناآرامی‌های سیاسی گسترده‌ای بوده که خبر آن را عمدتا از طریق سیل پیام‌های وحشت زده دوستان و افراد خانواده‌ام در ساعات غیرمعمول شبانه روز می‌گرفتم.

وقتی بوریس جانسون به نخست وزیری رسید، برایم ضربه‌ای تکان دهنده بود. یاد دروغ‌ها و حقه‌های دو سال پیش میان او و مایکل گُو (در حال حاضر وزیر کابینه در امور محیط زیست) افتادم و از خودم پرسیدم آیا موفق خواهد شد؟ این که او خلاف تمام محاسبات موفق شد، و این که برای من مهم بود در حالی که تلویزیون‌های آمریکا به آن بی تفاوت بودند، و این که شهروندان نیویورک اذعان داشتند که نمی‌دانند نخست وزیر انگلیس کیست – دستکم نیمی از اوقات –  و این که اپلیکیشن بی بی سی در تلفن من بدون وقفه اخبار (جانسون) را پخش می‌کرد، به من این احساس را داد که یکی از تنها تماشاگران علاقه مند به این تئاتر سیاسی حاشیه‌ای هستم.

در این هفته، دیوان‌عالی انگلیس حکم کرد که توصیه جانسون به ملکه انگلستان برای تعطیل پارلمان به مدت پنج هفته پیش از ضرب العجل برگزیت، غیرقانونی بوده است. در صحبت با همکارانم در بریتانیا، روشن بود که موضوع را بسیار جدی گرفته‌اند (حتی تا جزئیاتی از جمله گل سینه‌ای که یکی از قضات به سینه زده بود). اما تنها تعداد اندکی از همکاران آمریکایی من از این خبر اطلاع داشتند، هرچند نشریه نیویورک تایمز مقاله مفصلی در مورد آن منتشر کرده بود. این خبر حتی آنقدر مهم به نظر نرسید که در شوهای صبح رسانه‌ها مطرح شود. چند نفری پرسیدند: «این به معنی آن است که برگزیت اتفاق نخواهد افتاد؟» و درمقابل پاسخ منفی من شانه‌هایشان را بالا انداختند و گفتند: «وقتی واقعا اتفاقی افتاد، خبرم کن».

بی‌رحمانه است، اما این ارزیابی اوضاعی است که در آن هستم. حکم دیوان‌عالی برای یک جزیره کوچک خبر بزرگی بود، اما هیچگونه اهمیت بین‌المللی نداشت.

برگزیت، با اهمیت بالقوه‌اش برای تکان دادن تجارت جهانی و اثراتش بر ارزش برابری پوند، برای آمریکایی‌ها جالب است. اما، حکم دادگاه در مورد تعطیل پارلمان فرق دارد.

اینجا در آمریکا، وقتی خبر حکم دیوان‌عالی بریتانیا پخش شد، ما در حال کار روی واکنش به اتهامات مربوط به این بودیم که دونالد ترامپ در عمل به رئیس جمهوری اوکراین گفته بوده در مقابل کمک‌های (مالی) آمریکا از او می‌خواهد کارهای خلاف پسر «جو بایدن» رقیب احتمالی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را افشا کند.

چند ساعت بعد، نانسی پلوسی، اعلام کرد که به نیابت از حزب دموکرات، روند استیضاح رئیس جمهوری را آغاز می‌کند. پیش از آن دموکرات‌های میانه رو – از جمله پلوسی – همواره از استفاده از واژه «ا... ا.» (استیضاح) خودداری می‌کردند چون معتقد بودند ممکن است در مبارزات انتخابات آتی ریاست جمهوری به ضررشان تمام شود.

اما چه واکنش دیگری می‌توان نشان داد وقتی یک خبرچین در محترم‌ترین دستگاه اطلاعاتی دنیا در مورد (کارهای) رهبر کشور ابراز نگرانی عمیق می‌کند؟ در این بُعد خبری، کمتر کسی نگران آن است که آیا نمایندگان پارلمان بریتانیا در لندن برای چند هفته بیشتر در میان خود درباره برگزیت شور خواهند کرد یا نه.

مثل من، بوریس جانسون در حال حاضر در نیویورک است و پیش از بازگشت زود هنگام به لندن برای پاسخ به سئوالات فوری در پارلمان، در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور دارد.

او روز سه شنبه صبح با دونالد ترامپ دیدار کرد، و من کنفرانس خبری مشترکشان را با علاقه دنبال کردم. ترامپ ظرف هفت دقیقه چهار بار به نخست وزیر بریتانیا به عنوان «دوست من، بوریس» اشاره کرد و طبق معمول گزافه گویی‌هایش، از «چهار برابر کردن حجم تجارتمان» و معاملات دیگر حرف زد. اما روشن بود بوریس، در شرایطی که به او توصیه شده بود مراقب تصویری که از خود می‌دهد باشد، می‌خواست فاصله خود را با رئیس جمهوری آمریکا حفظ کند.

او صحبت دونالد ترامپ را که می‌گفت نمایندگان تجارتی دو کشور خود را برای «دیدارهای فراوانی» آماده می‌کنند،   قطع کرد و گفت: «باید همیشه به خاطر داشته باشیم که سازمان بهداشت عمومی (بریتانیا) برای فروش نیست». هربار ترامپ از او به عنوان دوست شخصی‌اش نام می‌برد، با ناراحتی لبخند می‌زد و در صندلی‌اش جابجا می‌شد.

جانسون در پاسخ به سئوال یک خبرنگار آمریکایی که آیا او در ارتباط با حکم دیوان‌عالی، کناره‌گیری خواهد کرد، با احتیاطی که معمول او نیست، ضمن اشاره به این که هرچند «کاملا با حکم دادگاه مخالف» است، گفت: «اما، ما در کشورمان به قوه قضاییه احترام می‌گذاریم».

به همین گونه، وقتی ترامپ با همان برخورد دوستانه‌اش به بوریس گفت او هم با دیوان‌عالی آمریکا مشکل داشته اما نهایتا «پیروز شدیم دیوارمان را گرفتیم (اشاره به ایجاد دیوار حائل در مرز میان ایالات متحده و مکزیک)  آنچه می‌خواستیم به دست آوردیم»، و افزود «مطمئنم برای شما هم همینطور خواهد شد»، بوریس به تندی گفت: «ما روی موفقیتمان حساب نمی‌کنیم» و تکرار کرد: «ما به تصمیم دادگاه احترام می‌گذاریم». 

بازهم، وقتی ترامپ از جانب جانسون در مقابل سئوال خبرنگاری که پرسید آیا او استعفا خواهد داد، گفت: «این سئوالی زننده از طرف یک خبرنگار آمریکایی است»، بوریس گفت: «انصاف بدهیم، فکر می‌کنم این سئوالی است که بسیاری از خبرنگاران بریتانیایی می‌پرسیدند».

روشن بود جانسون مواظب است پرزیدنت آمریکا را نرنجاند، اما در عین حال در انظار عموم، میان خود و ترامپ تفاوت قائل شود.  در حال حاضر او نمی‌تواند به سیرک ضد رسانه‌ای «اخبار جعلی» بپیوندد یا بیش از این به «ترامپ بریتانیا» مشهور باشد. در کنار رئیس جمهوری آمریکا که مساله اوکراین را به عنوان نکته‌ای بی اهمیت خواند.  

اما در یک مرحله، ترامپ برای همه کشور سخن گفت. او در پاسخ به این که در لحظه شنیدن حکم دیوان‌عالی بریتانیا چه واکنشی داشته است، شانه‌هایش را بالا انداخت و گفت: «هیچ واکنشی نداشتم»

وی افزود: «از بوریس پرسیدم، و او گفت این تنها یک روز دیگر کاری است». پس از ماه‌ها فراز و نشیب در ماجرای برگزیت، حتی رویدادی مثل وارد شدن پای دیوان‌عالی بریتانیا به آن، موجب بروز واکنش چندانی در میان آمریکایی‌ها نمی‌شود. این هرج و مرجی است که اکنون از دید دیگر کشورها روند معمول در بریتانیا تلقی می‌شود. این که این پدیده برای آینده ما چه مفهومی دارد، موضوع یک مقاله دیگر است.

به گزارش ایرنا،  تحلیلگران رای دادگاه عالی انگلستان مبنی بر غیرقانونی بودن تعلیق پارلمان را ضربه ای مهم به برنامه های «بوریس جانسون» برای خروج از اتحادیه اروپا ارزیابی می کنند که حتی آینده سیاسی نخست وزیر را هم مبهم و متزلزل ساخته است.  

این رای به طور کامل برخلاف خواسته و سیاست بوریس جانسون بوده است که مدتی قبل با جلب نظر ملکه، دستور تمدید تعطیلات تابستانی مجلس عوام (تا ۵ هفته) را صادر کرد. وی با این اقدام در تلاش بود که موانع قانونی در زمینه اجرایی سازی قطعی و کامل برگزیت و حتی خروج بدون توافق را از پیش روی دولت بردارد.

جانسون که برای شرکت در نشست سازمان ملل در نیویورک به سر می برد، تلاش داشت به نوعی با دور زدن مجلس برنامه های خود برای خروج از اتحادیه را تا پایان ماه اکتبر قانونی و مصوب کند. با این حکم وی ناچار شد سفر به نیویورک را ناتمام بگذارد و به انگلیس برگردد.  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بریتانیا نيويورك بوریس جانسون انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۵۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد